Η πρώτη εκδήλωση του OXygono (update)

Η πρώτη εκδήλωσή του OXygono θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στην Πανεπιστημιούπολη (Κτίριο Συγκλήτου Αν. Γ. Λεβέντης, αίθουσα Β108) με θέμα συζήτησης: «Διαφθορά και Αναξιοκρατία στη Δημόσια Ζωή». Το θέμα προέκυψε μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε το Σεπτέμβριο. 
Στο πάνελ θα συμμετέχει ο  Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Χαρίδημος Τσούκας με συνομιλητή του τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Αξιών, και Επιτρόπου Διοικήσεως της Βουλής Νίκο Νικολαΐδη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Αντώνης Έλληνας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης θα είναι το ΡΙΚ και η εφημερίδα Πολίτης.

Το σχετικό event στο Facebook μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τους κανόνες διεξαγωγής της συζήτησης μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Οι έξι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι οι εξής:

1.      Τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα άτομο κατάλληλο να αναλάβει ένα δημόσιο αξίωμα στην Κύπρο

2.      Τι μπορεί να αλλάξει στο εσωτερικό των πολιτικών κομμάτων για την προώθηση των πιο κατάλληλων ατόμων για δημόσια αξιώματα

3.      Τρόποι ανάληψης δημόσιων αξιωμάτων από άτομα που θα ήταν κατάλληλα αλλά δεν είναι ενταγμένα σε πολιτικά κόμματα

4.      Τρόποι ενίσχυσης του αισθήματος ευθύνης ενός ατόμου που κατέχει δημόσιο αξίωμα

5.      Οι πιο συνήθεις πράξεις διαφθοράς και οι λόγοι που ωθούν ένα άτομο που κατέχει δημόσιο αξίωμα σε τέτοιες πράξεις

6.      Μέτρα με τα οποία μπορεί να αυξηθεί ο έλεγχος των δραστηριοτήτων και συμπεριφορών των ατόμων που κατέχουν δημόσια αξιώματα και ο ρόλος του απλού πολίτη (αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα)