Ο Δρ. Παμπορίδης στο Oxygono!

O ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono διεξήγαγε την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 18:00 στην Πανεπιστημιούπολη  το τέταρτο μέρος της σειράς εκδηλώσεών του με τίτλο «Volume IV: Μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τη νοοτροπία ενός λαού;». Φιλοξενούμενος ήταν ο πρώην Υπουργός Υγείας, Δρ Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοσμήτορα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Χαρίδημου Τσούκα, του τέως Καθηγητή στην Πολιτική Υγείας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάμα Θεοδώρου και του δημοσιογράφου Αντρέα Κημήτρη.

Στη συγκεκριμένη σειρά εκδηλώσεων φιλοξενούνται προσωπικότητες που εκ της θέσεως ή της ιδιότητας τους έχουν συμβάλει ή μπορούν να συμβάλουν στο να αλλάξουν κάποια πράγματα στην χώρα μας.

Η συζήτηση διεξήχθη στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του οργανισμού και στηρίχθηκε πάνω σε έξι θεματικές ενότητες, έχοντας την μορφή συζήτησης/συνέντευξης (informal conversation) διάρκειας περίπου 90 λεπτών. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ένας decision maker στην Κύπρο που θέλει να προωθήσει μια ριζική μεταρρύθμιση με γνώμονα το κοινό καλό και η οποία ενδεχομένως να ενέχει πολιτικό κόστος ή να προκαλεί αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα και πώς μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια.