Συζήτηση/συνέντευξη: Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Το OXygono σε συνεργασία με την Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου σάς προσκαλεί στο Δεύτερο Μέρος της σειράς εκδηλώσεών του με τίτλο «Μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τη νοοτροπία ενός λαού;». Φιλοξενούμενος θα είναι ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητή Ανδρέα Χαρίτου και του δημοσιογράφου Γιάννη Σεϊτανίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις 19:00 στην αίθουσα Β108 του κτηρίου Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στην Πανεπιστημιούπολη.
Το σχετικό event στο Facebook μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τους κανόνες διεξαγωγής της συζήτησης μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι οι εξής:

1. Η Ελεγκτική Υπηρεσία σήμερα και ο τρόπος λειτουργίας της παλαιότερα. Είναι αρκετός ο έλεγχος νομιμότητας μιας δαπάνης ή χρειάζεται και έλεγχος ως προς το αποτέλεσμα;
 
2. Ατιμωρησία: παράγοντες που την ενθάρρυναν, ο ρόλος των κομμάτων και η σχέση της με την διαφθορά. Κοινά σημεία παραβάσεων.
 
3. Ενίσχυση αξιοκρατίας και διαφάνειας στο δημόσιο τομέα. Είναι επαρκείς οι καλοί ελεγκτικοί μηχανισμοί;
 
4. Παρεμβάσεις στο έργο των κρατικών αξιωματούχων και τρόποι αντιμετώπισής τους.
 
5. Σεβασμός προς τους κρατικούς αξιωματούχους και προϋποθέσεις καλλιέργειάς του.
 
6. Ποια είναι η ιδανική πολιτεία για εσάς; Μπορεί ποτέ η Κύπρος να της μοιάσει;

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΚΥΠΕ, η εφημερίδα Πόλιτης, το ΡΙΚ και το Sigmalive.