Έναρξη συνεργασίας με ομάδα δημοσιογράφων

Το Oxygono ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με ομάδα ανεξάρτητων δημοσιογράφων. Η ομάδα δημοσιογράφων θα παρευρίσκεται στα events του Oxygono και θα καταγράφει όλες τις σημαντικές αναφορές από τους συμμετέχοντες σε ένα δελτίο τύπου. Ακολούθως το δελτίο τύπου θα αποστέλνεται σε όλα τα ΜΜΕ και σε αρμόδιους αξιωματούχους και κρατικές αρχές. Δελτίο τύπου θα εκδίδεται και πριν από κάθε event και θα αναφέρει τους σκοπούς που φιλοδοξεί να επιτύχει.

Oxygono: Ο οργανισμός που φιλοδοξεί να αλλάξει την πολιτική κουλτούρα της Κύπρου

Η Πρόεδρος του οργανισμού Oxygono, Γεωργία Αθανασίου και ο Θεόδωρος Ασσιώτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, μιλούν στον REPORTER για τους λόγους που τους οδήγησαν στη σύσταση του, ενώ ξεδιπλώνουν το όραμα τους για την επόμενη ημέρα και το πώς οι ίδιοι θα ήθελαν να είναι ο δημόσιος διάλογος στην Κύπρο. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Oxygono και του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στην ανανέωση του μεταξύ τους Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο ανεξάρτητος μη-κυβερνητικός Οργανισμός Oxygono. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου το Μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και εκ μέρους του Oxygono η Πρόεδρός του,  κα Γεωργία Αθανασίου, απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Σκοπός του Μνημονίου, το οποίο είχε υπογραφεί για πρώτη φορά το 2016 με διάρκεια τριών  ετών, είναι η βελτίωση της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου στην Κύπρο και κατ’ επέκταση η επίτευξη μεταρρυθμίσεων και ο εκσυγχρονισμός της χώρας μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής.  Μερικές από τις δράσεις που προνοεί το Μνημόνιο είναι η από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους φορείς χρηματοδότησης έρευνας, η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον ανοικτό διάλογο, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών.           

Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του Oxygono, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πάντα πρόθυμο για συνεργασία με φορείς που στελεχώνονται από νέους, αφού αυτοί αποτελούν το μέλλον του τόπου.  Ο κ. Χριστοφίδης χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ των δυο Μερών, προσθέτοντας ότι ο κύριος σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η αλλαγή νοοτροπιών και τρόπου σκέψης της κυπριακής κοινωνίας. 

 

Η Πρόεδρος του Oxygono κα Γεωργία Αθανασίου χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως ιστορική για τον Οργανισμό της, αφού ανανεώθηκε η συνεργασία με το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα του τόπου.  Η κα Αθανασίου αναφέρθηκε και αυτή με τη σειρά της στην επιτυχή συνεργασία των τελευταίων τριών ετών, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο του ανανεωμένου Μνημονίου.

To Οxygono στο Φεστιβάλ Νέων 2019!

Με το σύνθημα «Up to You(th)», ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Νέων, το οποίο θα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.

 

Πρόκειται για μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους, αφού στόχος είναι η ανάδειξή τους ως ένα από τα πιο ζωντανά και ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας μας.

 

Στο Φεστιβάλ υπήρχε και φέτος NGO Fair σε συνεργασία με το NGO Support Center και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου με τη συμμετοχή 75 και πλέον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα εθελοντισμού, περιβάλλοντος, κοινωνικής προσφοράς, πολιτισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους τομείς. Μεταξύ των ΜΚΟ που έλαβαν μέρος ήταν και το Oxygono.

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μουσικά συγκροτήματα, να λάβουν μέρος σε ανοιχτές συζητήσεις και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Το Oxygono πραγματοποίησε ανοιχτή συζήτηση για το πως μπορεί η κοινωνία των πολιτών να πετύχει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη.

Nicosia 2040: Volume II

O ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του δεύτερου μέρους της σειράς συζητήσεων Nicosia 2040 (www.nicosia2040.org).

Η διαδικτυακή συζήτηση είχε θέμα «Μηχανισμοί αντιμετώπισης κρίσεων τύπου COVID-19 σε επίπεδο πόλης».

Στο πάνελ συμμετείχαν οι: Νίκος Νουρής, Υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, Προέδρος Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας, Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, Καθηγητής Βιολογικών Επιστημών και σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, και η Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, Ειδική Παιδίατρος και σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας.

Η συζήτηση ήταν σε ταυτόχρονη μετάδοση μέσω του Black Lemon TV, και μέσω των σελίδων των Oxygono και Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο Facebook. Μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Υποστηρικτής: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus

Χορηγός Επικοινωνίας: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το Oxygono σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου τρέχει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για το μακροπρόθεσμο όραμα της πόλης της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου, για τις οποίες μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στους ακόλουθους συνδέσμους: www.larnaca2040.org, www.limassol2040.org, www.paphos2040.org.

Event powered by Oxygono: Volume V

Νέο event powered by Oxygono την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 19:00 από το UCL Alumni Cyprus Club.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, η Δρ. Ειρήνη Πική και ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαναστασίου θα συζητήσουν για τις συνέπειες στην κυπριακή οικονομία μετά τον covid-19. Η συζήτηση θα προβληθεί live στο Facebook page του Oxygono. Συντονίζει η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Το Facebook event βρίσκεται εδώ.

Event powered by Oxygono: Volume VI

Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων διοργανώνει τη δημόσια συζήτηση με θέμα “Αστυνομικό Ρεπορτάζ – Νομικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις”. Στόχος της συγκεκριμένης συζήτησης είναι η σύσταση της σωστής εγκληματολογικής ορολογίας, η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείται στην σύνταξη ενός τεκμηριωμένου αστυνομικού ρεπορτάζ όταν αναφερόμαστε σε κρατούμενους στο χώρο των κεντρικών Φυλακών. Φιλοξενούμενοι θα είναι ο Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, Γιώργος Παυλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, Γιάννης Πολυχρόνης και ο Νομικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου, Αλέξανδρος Κληρίδης. Στη συζήτηση θα είναι μαζί μας διαδικτυακά η λέκτορας στο Harvard Graduate School of Education Kaia Stern διευθύντρια του Prison Studies Project, το οποίο ξεκίνησε στο Harvard University το 2008.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον ΜΚΟ Oxygono (powered by event) και θα διεξαχθεί στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του Oxygono. Οι κανόνες αυτοί διασφαλίζουν τον αλληλοσεβασμό των ομιλητών, την ποιότητα του διαλόγου και τα χρονικά όρια της συζήτησης. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν είναι η ευθύνη, ο ρόλος και τα όρια των δημοσιογράφων στην έρευνα αστυνομικών υποθέσεων, οι υπερβολές και τα συνήθη λάθη στην διαδρομή της δημοσιογραφικής αποκάλυψής καθώς και οι επιπτώσεις στην ευρύτερη κοινωνία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ‘Σόλωνα Τριανταφυλλίδη’ στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στην οδό Στασίνου 51, 2002, στο Στρόβολο.

Το Facebook event είναι εδώ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.