Εκτελεστική Επιτροπή

email-picture-andri-07

Άντρη Βουτουρή

Η Άντρη είναι Επικοινωνιολόγος και Δημιουργός Περιεχομένου (Content Creator). Κατέχει πτυχίο Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Επικοινωνία. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάζεται με Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και εταιρίες σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Κοινωνικών Δικτύων και Οπτικής Επικοινωνίας. Έχει ονειρευτεί ένα καλύτερο κόσμο και προσπαθεί να τον «αγγίξει», συμβάλλοντας και συμμετέχοντας σε ενέργειες που μπορεί να τον αλλάξουν. (Twitter: VoutouriAndri)

email-picture-andri-01

Νικόλας Κυριακίδης

Ο Νικόλας είναι δικηγόρος, ακαδημαϊκός και λομπίστας. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα, ελαβε μεταπτυχιακούς τίτλους από το UCL και το NYU και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ήταν επίσης επισκέπτης ερευνητής στο Harvard. Διδάσκει Πολιτική Δικονομία και Τραπεζικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πιστεύει ότι τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα for a life worth living και ταυτόχρονα τα πτυχία είναι άχρηστα αν δεν χρησιμοποιούνται με ηθικό τρόπο για το καλό της επιστήμης και της κοινωνίας. (Twitter: @NicKyriakides)

Γεωργία Αθανασίου

Η Γεωργία είναι δικηγόρος και ασχολείται με το τραπεζικό και ποινικό δίκαιο. Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με κατεύθυνση στο Ποινικό Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από τον Αύγουστο του 2016 είναι η Πρόεδρος του ΔΣ του Oxygono. Επίσης, είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Συνδέσμου Προστασίας Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων και μέλος της Επιτροπής Διαφάνειας, Θεσμών και Δικαιοσύνης της Παράλληλης Βουλής. Πιστεύει ότι κάθε πολίτης πρέπει να επιδεικνύει ενδιαφέρον και να εμπλέκεται στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι αφού με αυτό τον τρόπο αποκτά το δικό του ρόλο και φωνή στην κοινωνία και συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων. (Twitter: @GeorginaAthanas)

Ήβη Θεοχάρους

Η Ήβη κατέχει πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και Γαλλικά από το Πανεπιστήμιο του Reading και μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες από το UCL. Είναι μέρος μιας δεξαμενής σκέψης με έδρα τη Λευκωσία η οποία προωθεί προγράμματα που συνδέουν ιδέες με τη χάραξη πολιτικής μέσω έρευνας. Τα κύρια της ενδιαφέροντα είναι οι τρόποι ενδυνάμωσης του ρόλου των νέων στα κοινά καθώς και πρόσφατα διορίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως εκπρόσωπος νεολαίας της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, ανέπτυξε με επιτυχία το πρώτο έργο με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των νέων στη διαχείριση κρίσεων στην Κύπρο. Πρόσφατα διορίστηκε από το UNFICYP ως UN Youth Champion for Environment and Peace. Σε ηλικία είκοσι ετών ολοκλήρωσε την πρακτική της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (Γενική Γραμματεία) και αργότερα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου συνεργάστηκε άμεσα με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και τη Γενική Γραμματεία. Επιπλέον, συνεργάστηκε με τη συνομοσπονδία «Caritas» σε ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύον στην επίτευξη της ένταξης των μεταναστών.

Θεόδωρος Ασσιώτης

Ο Θεόδωρος είναι εγκεκριμένος λογιστής, ελεγκτής με πάνω από 13 χρόνια εμπειρία στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Είναι υπεύθυνος του τμήματος παροχής λογιστικών υπηρεσιών σε πολυεθνικό γραφείο και στο παρελθόν εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής σε μια από τις Big4. Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Cyprus Forum και του Nomoplatform.cy. Στόχος του η βελτίωση του δημόσιου διαλόγου και του τρόπου παραγωγής πολιτικής στην Κύπρο. (Twitter: TAssiotis)

Παναγιώτης Νικολαΐδης

Ο Παναγιώτης είναι οικονομολόγος με ειδίκευση στα δημόσια οικονομικά και στην άσκηση δημόσιας οικονομικής πολιτικής. Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Hertie School of Governance του Βερολίνου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2018 σε οικονομικές επιτροπές της ΕΕ, ως Alternate Member στο Euro Working Group και Alternate Director στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Εργάστηκε επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στο Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης της Φορολογίας και έπειτα στην Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα-Task Force for Greece. (Twitter: pnicolaides)

Αντρέας Παπαλλάς

Ο Αντρέας είναι αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική και αστικό σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και εκπονεί διδακτορική διατριβή στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου διδάσκει μεθοδολογίες σχεδιαστικής σκέψης. Ασχολήθηκε ερευνητικά με προγράμματα συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων ειδικότερα σε θέματα πολεοδομίας. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου. (Twitter: @andreaspapallas)

Ιάσων Σενέκης

Ο Ιάσονας κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, MBA από το European University Cyprus και είναι υποψήφιος Διδάκτορας Occupational Safety and Health με πλήρη υποτροφία από το European University Cyprus και το Monash University της Αυστραλίας. Εργάστηκε για μια δεκαετία στην πολυεθνική εταιρεία Joannou and Paraskevaides (Overseas) και στη συνέχεια απασχολήθηκε για 3 χρόνια ως Relationship Manager στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Alpha Bank Κύπρου. Είναι πολύ ενεργός στο θέμα της οδικής ασφάλειας με το οποίο ασχολήθηκε εθελοντικά από το 2015. Το 2020 επιλέγηκε από την τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ως Σύμβουλος/Συνεργάτης για τα θέματα οδικής ασφάλειας και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και οργανισμούς εμπλέκεται στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας 2021-2030. (Twitter: @tzeison_)

Μυρτώ Ζουμίδου

H Μυρτώ είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα «Δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε περιόδους κρίσεων» από το Πανεπιστήμιο Frederick. Ανάμεσα στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι τα ζητήματα πλαισίωσης στην ειδησεογραφία αλλά και του ειδησεογραφικού «agenda setting». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε κυπριακά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με ενδιαφέρον σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. (Twitter: @myrtwzouuu)

Άντρη Προδρόμου

Η Άντρη είναι κάτοχος πτυχίου BA Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Νομικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών καθώς και Μεταπτυχιακού Τίτλου LLM in European Union Law από το University of Essex. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aipfe-Women of Europe από το 2018. Από τον Ιούνιο 2021 είναι η κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος κου Χρύση Παντελίδη. Εργάστηκε στο Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος από το Μάρτιο του 2010 ως τον Ιούνιο του 2021 ως Λειτουργός Διαχείρισης Ιστορικών Αρχείων με ειδίκευση στη συλλογή, ταξινόμηση, ψηφιοποίηση και ασφαλή φύλαξη αρχειακού υλικού του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ανάμεσα στα καθήκοντα της είναι και ο χειρισμός του Πρωτοκόλλου, η οργάνωση διαλέξεων, εκδηλώσεων σεμιναρίων και συνεδρίων. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την εκμάθηση ξένων γλωσσών (Ρώσικα και Τούρκικα) καθώς έχει ενεργό συμμετοχή ως μέλος και εθελόντρια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ, Ερυθρός Σταυρός, Europa Donna, Καραισκάκειο Ίδρυμα και Παγκύπριο Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο Ζωή με συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εράνους και παγκύπρια και ευρωπαϊκά συνέδρια. (Twitter: @andrie_pro)

email-picture-andri-08

Θέα Χριστοφόρου

Η Θέα είναι αρχαιολόγος και Executive Director στο Oxygono. Κατέχει πτυχίο Ιστορίας της Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μεταπτυχιακό τίτλο με κατεύθυνση στη Ρωμαϊκή Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Southampton, ενώ έλαβε και διδακτορικό στην Μεσογειακή Αρχαιολογία από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ασχολείται με πρωτοβουλίες και οργανισμούς που στοχεύουν στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου της Κύπρου, καθώς και την προστασία της τοπικής ταυτότητας στο νησί (Twitter: TheaCh26).

email-picture-andri-06

Γιώργος Ησαΐα

Ο Γιώργος είναι Operations Executive του Nomoplatform. Κατέχει πτυχίο Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακό τίτλο στις Πολιτικές Επιστήμες από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα θεσμικά πλεονεκτήματα, οι παθογένειες καθώς και οι πιθανοί τρόποι ενίσχυσης του υφιστάμενου κοινοβουλευτικού έργου. Δραστηριοποιείται με τα κοινά, με ζητήματα νεολαίας ενώ παράλληλα ασχολείται με ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. (Twitter: @george_isaia)

email-picture-andri-10

Aliye Taygun

Η Aliye είναι Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων στο Oxygono. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και κάτοχος πτυχίου εφαρμοσμένων σύγχρονων γλωσσών (Langues étrangères appliquées). Το βαθύ ενδιαφέρον της για τις ξένες γλώσσες έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να τη βοηθήσει να μάθει τόσο αγγλικά όσο και γαλλικά τα τελευταία χρόνια. Αναλαμβάνει επίσης ενεργό ρόλο σε δικοινοτικές ενώσεις, καθώς και στον ακτιβισμό για την ειρήνη και ελπίζει ότι οι προσπάθειές της θα λειτουργήσουν τελικά ως γέφυρα μεταξύ δύο κοινοτήτων για να τις φέρει κοντά.