Εκτελεστική Επιτροπή

andri-coloured-2

Άντρη Βουτουρή

Η Άντρη είναι Επικοινωνιολόγος και Δημιουργός Περιεχομένου (Content Creator). Κατέχει πτυχίο Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Επικοινωνία. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάζεται με Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και εταιρίες σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Κοινωνικών Δικτύων και Οπτικής Επικοινωνίας. Έχει ονειρευτεί ένα καλύτερο κόσμο και προσπαθεί να τον «αγγίξει», συμβάλλοντας και συμμετέχοντας σε ενέργειες που μπορεί να τον αλλάξουν. (Twitter: VoutouriAndri)

Nic

Νικόλας Κυριακίδης

Ο Νικόλας είναι δικηγόρος, ακαδημαϊκός και λομπίστας. Σπούδασες Νομική στην Αθήνα, ελαβε μεταπτυχιακούς τίτλους από το UCL και το NYU και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ήταν επίσης επισκέπτης ερευνητής στο Harvard. Διδάσκει Πολιτική Δικονομία και Τραπεζικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πιστεύει ότι τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα for a life worth living και ταυτόχρονα τα πτυχία είναι άχρηστα αν δεν χρησιμοποιούνται με ηθικό τρόπο για το καλό της επιστήμης και της κοινωνίας. (Twitter: @NicKyriakides)

Γεωργία Αθανασίου

Η Γεωργία είναι δικηγόρος και ασχολείται με το τραπεζικό και ποινικό δίκαιο. Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με κατεύθυνση στο Ποινικό Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από τον Αύγουστο του 2016 είναι η Πρόεδρος του ΔΣ του Oxygono. Επίσης, είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Συνδέσμου Προστασίας Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων και μέλος της Επιτροπής Διαφάνειας, Θεσμών και Δικαιοσύνης της Παράλληλης Βουλής. Πιστεύει ότι κάθε πολίτης πρέπει να επιδεικνύει ενδιαφέρον και να εμπλέκεται στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι αφού με αυτό τον τρόπο αποκτά το δικό του ρόλο και φωνή στην κοινωνία και συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων. (Twitter: @GeorginaAthanas)

Ξένια Χρυσοστόμου

Η Ξένια ασχολείται με την διεθνής ανάπτυξη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι απόφοιτος της σχολής οικονομικών και κοινωνικών σπουδών του University of Manchester (BA Econ) και της σχολής Επιχειρηματικών Σπουδών του University of Nottingham (MSc). Έχει ειδίκευση ελεγκτή στον εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο οικονομικών καταστάσεων ιδιωτικών επιχειρήσεων και είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής ICAEW (ACA). Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece) όπου ήταν υπεύθυνη για την παροχή τεχνικής βοήθειας αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε λογιστικά και φορολογικά ζητήματα του κράτους. Τα Ευρωπαϊκά και γενικότερα κοινωνικά θέματα, να γνωρίζει νέες κουλτούρες και να ταξιδεύει είναι μερικά από τα άμεσα ενδιαφέροντα της. (Twitter: @ch_xenia)

Θεόδωρος Ασσιώτης

Ο Θεόδωρος είναι εγκεκριμένος λογιστής, ελεγκτής με πάνω από 13 χρόνια εμπειρία στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Είναι υπεύθυνος του τμήματος παροχής λογιστικών υπηρεσιών σε πολυεθνικό γραφείο και στο παρελθόν εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής σε μια από τις Big4. Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Cyprus Forum και του Nomoplatform.cy. Στόχος του η βελτίωση του δημόσιου διαλόγου και του τρόπου παραγωγής πολιτικής στην Κύπρο. (Twitter: TAssiotis)

Παναγιώτης Νικολαΐδης

Οικονομολόγος με ειδίκευση στα δημόσια οικονομικά και στην άσκηση δημόσιας οικονομικής πολιτικής. Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Hertie School of Governance του Βερολίνου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2018 σε οικονομικές επιτροπές της ΕΕ, ως Alternate Member στο Euro Working Group και Alternate Director στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Εργάστηκε επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στο Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης της Φορολογίας και έπειτα στην Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα-Task Force for Greece. (Twitter: pnicolaides)

Κώστας Ανδρέου

Ο Κώστας Ανδρέου είναι Πτυχιούχος Γεωπόνος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τίτλου στις Επιστήμες Περιβάλλοντος από το πανεπιστήμιο του Lancaster (Lancaster Environment Centre) του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Επικινδυνότητας τους Ευρωπαϊκού Γραφείου Χημικών Ουσιών και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από Σχέδια και Προγράμματα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται μεταξύ άλλων στους τομείς της χερσαίας οικοτοξικολογίας, ρύπανσης και απορρύπανσης εδαφών, εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ανάλυσης περιβαλλοντικών κινδύνων. (Twitter: cydonkey)

Ιάσων Σενέκης

Ο Ιάσονας κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, MBA από το European University Cyprus και είναι υποψήφιος Διδάκτορας Occupational Safety and Health με πλήρη υποτροφία από το European University Cyprus και το Monash University της Αυστραλίας. Εργάστηκε για μια δεκαετία στην πολυεθνική εταιρεία Joannou and Paraskevaides (Overseas) και στη συνέχεια απασχολήθηκε για 3 χρόνια ως Relationship Manager στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Alpha Bank Κύπρου. Είναι πολύ ενεργός στο θέμα της οδικής ασφάλειας με το οποίο ασχολήθηκε εθελοντικά από το 2015. Το 2020 επιλέγηκε από την τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ως Σύμβουλος/Συνεργάτης για τα θέματα οδικής ασφάλειας και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και οργανισμούς εμπλέκεται στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού Οδικής Ασφάλειας 2021-2030. (Twitter: @tzeison_)

Μαρία Κυριάκου

Η Μαρία είναι απόφοιτος της νομικής σχολής του London School of Economics and Political Science (LL.B., LL.M.) και του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης (LL.M.). Κατά τη διάρκεια της ημέρας ασκεί την δικηγορία σε σχέση με θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου, ως επίσης και με το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο την απασχολούν "σοβαρότερα" θέματα πολιτικής, φιλοσοφίας και ανθρωπολογίας. Ασπάζεται την ρήση του Σωκράτη "την ανεξερεύνητη ζωή δεν αξίζει να την ζει κανείς" και λατρεύει τα ταξίδια.

Χριστιάνα Ξενοφώντος

Η Χριστιάνα Ξενοφώντος κατέχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Εργάζεται ως Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα, ενώ παράλληλα τα τελευταία επτά χρόνια είναι ενεργή στα ζητήματα συμμετοχής των νέων. Έχει εργαστεί ως Λειτουργός Πολιτικής στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (2015-2019), στο οποίο διετέλεσε και Αντιπρόεδρος Α' (2019-2021). Είναι εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας (2020-2022) με βασικά πορτφόλια την ενδυνάμωση των οργανώσεων νεολαίας και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Διαλόγου με τους Νέους. (Twitter: @chris_xen)