Εκτελεστική Επιτροπή

Άννα-Μαρία Πιπερίδου

H Άννα-Μαρία έχει δεκαετή εμπειρία και συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε ότι αφορά θέματα Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Cardiff University και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνώv. Προσδοκεί και θέλει να συνεισφέρει προς ένα μέλλον όπου οι οργανισμοί να είναι πιο ανθρωποκεντρικοί.

Άντρη Βουτουρή

Η Άντρη είναι freelance communications specialist και νεαρή επιχειρηματίας στον τομέα του event marketing. Έχει αρκετή εμπειρία στον χώρο της ενεργούς πολιτότητας. Αυτή τη στιγμή ασχολείται με το μάρκετινγκ πολλών σημαντικών διεθνών εκδηλώσεων.

Γεωργία Αθανασίου

Η Γεωργία είναι δικηγόρος, κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με κατεύθυνση στο Ποινικό Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από τον Αύγουστο του 2016 είναι η Πρόεδρος του Oxygono και από το 2013 έχει εκλεγεί στη θέση της Γραμματέως του Πολιτιστικού Ομίλου του Δήμου της και είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Συνδέσμου Προστασίας Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων. Κατά την περίοδο 2015-2016 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Α’ στο Νομικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πιστεύει ότι κάθε πολίτης πρέπει να επιδεικνύει ενδιαφέρον και να εμπλέκεται στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι αφού μ’ αυτό τον τρόπο αποκτά το δικό του ρόλο και φωνή στην κοινωνία και συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την μουσική, το τραγούδι, τον χορό, το θέατρο, την ζωγραφική, την κηπουρική και την ποίηση. (Twitter: @GeorginaAthanas)

Θεόδωρος Ασσιώτης

Ο Θεόδωρος έχει εκτεταμένη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών και στην ετοιμασία Οικονομικών Καταστάσεων. Έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία και έχει εργαστεί ως Ανώτερος Διευθυντής στην Ernst & Young Κύπρου και τώρα είναι υπεύθυνος του τμήματος παροχής λογιστικών υπηρεσιών σε πελάτες στην Harneys. Στόχος του είναι η κοινωνία της Κύπρου να αποκτήσει αντικειμενική άποψη και βούληση έναντι σε θέματα που την ταλανίζουν.

Κώστας Ανδρέου

Ο Κώστας Ανδρέου είναι Πτυχιούχος Γεωπόνος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τίτλου στις Επιστήμες Περιβάλλοντος από το πανεπιστήμιο του Lancaster (Lancaster Environment Centre) του Ηνωμένου Βασιλείου. Διδάσκει περιβαλλοντικά θέματα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Είναι μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Επικινδυνότητας τους Ευρωπαϊκού Γραφείου Χημικών Ουσιών και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από Σχέδια και Προγράμματα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται μεταξύ άλλων στους τομείς της χερσαίας οικοτοξικολογίας, ρύπανσης και απορρύπανσης εδαφών, εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ανάλυσης περιβαλλοντικών κινδύνων..

Μαρία Κυριάκου

Η Μαρία είναι απόφοιτος της νομικής σχολής του London School of Economics and Political Science (LL.B., LL.M.) και του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης (LL.M.). Κατά τη διάρκεια της ημέρας ασκεί την δικηγορία σε σχέση με θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου, ως επίσης και με το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο την απασχολούν "σοβαρότερα" θέματα πολιτικής, φιλοσοφίας και ανθρωπολογίας. Ασπάζεται την ρήση του Σωκράτη "την ανεξερεύνητη ζωή δεν αξίζει να την ζει κανείς" και λατρεύει τα ταξίδια.

Νικόλας Κυριακίδης

Ο Νικόλας είναι δικηγόρος και ακαδημαϊκός. Έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους από το UCL και το NYU και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διδάσκει Πολιτική Δικονομία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πιστεύει ότι τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα for a life worth living και ταυτόχρονα τα πτυχία είναι άχρηστα αν δεν χρησιμοποιούνται με ηθικό τρόπο για το καλό της επιστήμης και της κοινωνίας. (Twitter: @NicKyriakides)

Ξένια Χρυσοστόμου

Η Ξένια ασχολείται με την διεθνής ανάπτυξη στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι απόφοιτος της σχολής οικονομικών και κοινωνικών σπουδών του University of Manchester (BA Econ) και της σχολής Επιχειρηματικών Σπουδών του University of Nottingham (MSc). Έχει ειδίκευση ελεγκτή στον εσωτερικό και εξωτερικό έλεγχο οικονομικών καταστάσεων ιδιωτικών επιχειρήσεων και είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής ICAEW (ACA). Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέλος της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece) όπου ήταν υπεύθυνη για την παροχή τεχνικής βοήθειας αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε λογιστικά και φορολογικά ζητήματα του κράτους. Τα Ευρωπαϊκά και γενικότερα κοινωνικά θέματα, να γνωρίζει νέες κουλτούρες και να ταξιδεύει είναι μερικά από τα άμεσα ενδιαφέροντα της. (Twitter: @ch_xenia)

Παναγιώτης Νικολαΐδης

Οικονομολόγος με ειδίκευση στα δημόσια οικονομικά και στην άσκηση δημόσιας οικονομικής πολιτικής. Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Hertie School of Governance του Βερολίνου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2018 σε οικονομικές επιτροπές της ΕΕ, ως Alternate Member στο Euro Working Group και Alternate Director στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Εργάστηκε επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στο Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης της Φορολογίας και έπειτα στην Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece).

Πέτρος Πετρίκκος

Ο Πέτρος είναι αναλυτής και ερευνητής στον τομέα της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής. Είναι Ερευνητικός Συνεργάτης στη Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Institute for Public, Cyber, and National Security (IPCNS). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSc Conflict Studies από το LSE και πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων από το πανεπιστήμιο Queen Mary, University of London. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντώνονται στην εξωτερική πολιτική και στις Διεθνείς Σχέσεις της Μέσης Ανατολής, στην κυβερνοασφάλεια και στον υβριδικό πόλεμο σε μικρά κράτη και Ευρώπη. Στην Κύπρο ασχολείται με την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς, με θέματα πληροφοριών και διεθνή ασφάλεια, καθώς και με περιφερειακές και ενδοκρατικές συγκρούσεις. (Twitter: @PetrosPetrikkos)