Εκτελεστική Επιτροπή

email-picture-andri-07

Άντρη Βουτουρή

Η Άντρη είναι Επικοινωνιολόγος και Δημιουργός Περιεχομένου (Content Creator). Κατέχει πτυχίο Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Επικοινωνία. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάζεται με Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και εταιρίες σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, Κοινωνικών Δικτύων και Οπτικής Επικοινωνίας. Έχει ονειρευτεί ένα καλύτερο κόσμο και προσπαθεί να τον «αγγίξει», συμβάλλοντας και συμμετέχοντας σε ενέργειες που μπορεί να τον αλλάξουν. (Twitter: VoutouriAndri)

email-picture-andri-01

Νικόλας Κυριακίδης

Ο Νικόλας είναι δικηγόρος, ακαδημαϊκός και λομπίστας. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα, ελαβε μεταπτυχιακούς τίτλους από το UCL και το NYU και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ήταν επίσης επισκέπτης ερευνητής στο Harvard. Διδάσκει Πολιτική Δικονομία και Τραπεζικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πιστεύει ότι τα πτυχία δεν είναι απαραίτητα for a life worth living και ταυτόχρονα τα πτυχία είναι άχρηστα αν δεν χρησιμοποιούνται με ηθικό τρόπο για το καλό της επιστήμης και της κοινωνίας. (Twitter: @NicKyriakides)

Γεωργία Αθανασίου

Η Γεωργία είναι δικηγόρος και ασχολείται με το τραπεζικό και ποινικό δίκαιο. Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο με κατεύθυνση στο Ποινικό Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από τον Αύγουστο του 2016 είναι η Πρόεδρος του ΔΣ του Oxygono. Επίσης, είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Συνδέσμου Προστασίας Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων και μέλος της Επιτροπής Διαφάνειας, Θεσμών και Δικαιοσύνης της Παράλληλης Βουλής. Πιστεύει ότι κάθε πολίτης πρέπει να επιδεικνύει ενδιαφέρον και να εμπλέκεται στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι αφού με αυτό τον τρόπο αποκτά το δικό του ρόλο και φωνή στην κοινωνία και συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων. (Twitter: @GeorginaAthanas)

Ήβη Θεοχάρους

Η Ήβη κατέχει πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και Γαλλικά από το Πανεπιστήμιο του Reading και μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες από το UCL. Είναι μέρος μιας δεξαμενής σκέψης με έδρα τη Λευκωσία η οποία προωθεί προγράμματα που συνδέουν ιδέες με τη χάραξη πολιτικής μέσω έρευνας. Τα κύρια της ενδιαφέροντα είναι οι τρόποι ενδυνάμωσης του ρόλου των νέων στα κοινά καθώς και πρόσφατα διορίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως εκπρόσωπος νεολαίας της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, ανέπτυξε με επιτυχία το πρώτο έργο με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των νέων στη διαχείριση κρίσεων στην Κύπρο. Πρόσφατα διορίστηκε από το UNFICYP ως UN Youth Champion for Environment and Peace. Σε ηλικία είκοσι ετών ολοκλήρωσε την πρακτική της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (Γενική Γραμματεία) και αργότερα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου συνεργάστηκε άμεσα με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και τη Γενική Γραμματεία. Επιπλέον, συνεργάστηκε με τη συνομοσπονδία «Caritas» σε ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύον στην επίτευξη της ένταξης των μεταναστών.

Θεόδωρος Ασσιώτης

Ο Θεόδωρος είναι εγκεκριμένος λογιστής, ελεγκτής με πάνω από 13 χρόνια εμπειρία στον τομέα παροχής υπηρεσιών. Είναι υπεύθυνος του τμήματος παροχής λογιστικών υπηρεσιών σε πολυεθνικό γραφείο και στο παρελθόν εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής σε μια από τις Big4. Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Cyprus Forum και του Nomoplatform.cy. Στόχος του η βελτίωση του δημόσιου διαλόγου και του τρόπου παραγωγής πολιτικής στην Κύπρο. (Twitter: TAssiotis)

Παναγιώτης Νικολαΐδης

Ο Παναγιώτης είναι οικονομολόγος με ειδίκευση στα δημόσια οικονομικά και στην άσκηση δημόσιας οικονομικής πολιτικής. Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Hertie School of Governance του Βερολίνου. Εκπροσώπησε την Ελλάδα από το 2015 μέχρι το 2018 σε οικονομικές επιτροπές της ΕΕ, ως Alternate Member στο Euro Working Group και Alternate Director στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Εργάστηκε επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στο Τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης της Φορολογίας και έπειτα στην Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα-Task Force for Greece. (Twitter: pnicolaides)

Αντρέας Παπαλλάς

Ο Αντρέας είναι αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική και αστικό σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και εκπονεί διδακτορική διατριβή στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου διδάσκει μεθοδολογίες σχεδιαστικής σκέψης. Ασχολήθηκε ερευνητικά με προγράμματα συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων ειδικότερα σε θέματα πολεοδομίας. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου. (Twitter: @andreaspapallas)

Ιάσων Σενέκης

Ο Ιάσονας είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, MBA από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και υποψήφιος διδάκτορας Επαγγελματικής Ασφάλειας &Υγείας με πλήρη υποτροφία από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Monash στην Αυστραλία. Εργάστηκε για δέκα χρόνια στον πολυεθνικό κατασκευαστικό Όμιλο Ιωάννου και Παρασκευαΐδη (Εξωτερικό) και αργότερα στην Alpha Bank Cyprus ως Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων. Δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με τον οποίο ασχολήθηκε εθελοντικά από το 2015. Διετέλεσε Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου μεταξύ 2020-21. Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ερευνητικό Κέντρο CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ασχολούμενος με τη διαχείριση και το συντονισμό έργων του Horizon EU και μελετών οδικής ασφάλειας, σεμιναρίων σε συνεργασία με τοπικές αρχές και ενδιαφερόμενους φορείς. (Twitter: @tzeison_)

Μυρτώ Ζουμίδου

H Μυρτώ είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα «Δημοσιογραφία και ΜΜΕ σε περιόδους κρίσεων» από το Πανεπιστήμιο Frederick. Ανάμεσα στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι τα ζητήματα πλαισίωσης στην ειδησεογραφία αλλά και του ειδησεογραφικού «agenda setting». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε κυπριακά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με ενδιαφέρον σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. (Twitter: @myrtwzouuu)

Στέλλα Κωμοδρόμου

Η Στέλλα Κωμοδρόμου είναι Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Κατέχει πτυχίο στην Επιστήμη και Τεχνολογία Περιβάλλοντος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα δραστηριοποιείται στα κοινά. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πολυχώρου Ορόκλινης, μίας δομής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην κοινότητα Ορόκλινης και την ενίσχυση της ενεργού πολιτότητας. Συντονίζει και λαμβάνει μέρος σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

email-picture-andri-06

Γιώργος Ησαΐα

Ο Γιώργος είναι Operations Executive του Nomoplatform. Κατέχει πτυχίο Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μεταπτυχιακό τίτλο στις Πολιτικές Επιστήμες από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα θεσμικά πλεονεκτήματα, οι παθογένειες καθώς και οι πιθανοί τρόποι ενίσχυσης του υφιστάμενου κοινοβουλευτικού έργου. Δραστηριοποιείται με τα κοινά, με ζητήματα νεολαίας ενώ παράλληλα ασχολείται με ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. (Twitter: @george_isaia)

email-picture-niki

Νίκη Αγρότου

Η Νίκη είναι Λειτουργός Πολιτικής στο Oxygen for Democracy. Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Surrey και μεταπτυχιακο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το πακέτο Fit-for-55 σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών και ενεργειακής μετάβασης. Τα κύρια ενδιαφέροντά της σχετίζονται με τη χάραξη πολιτικής, ειδικά σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βιωσιμότητα, τον αστικό σχεδιασμό, την πολιτιστική διπλωματία και καινοτομία.

email-picture-HalideA

Halide Asafogullari

Η Halide είναι υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων στο Oxygen for Democracy. Είναι απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο του Essex. Ζητήματα ειρήνης, πολιτικής, οικονομίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικής ευθύνης σε ένα συνεχώς προοδευτικό και διασυνδεδεμένο παγκόσμιο κλίμα ήταν ο πυρήνας του ενδιαφέροντος και της μάθησής της. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορες δικοινοτικές πρωτοβουλίες στην Κύπρο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεσμεύτηκε με πάθος στην εξεύρεση ειρηνικών και βιώσιμων λύσεων που μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές και να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

email-picture-myria-24

Μύρια Ζαβρού

Η Μύρια είναι Λειτουργός Ανάπτυξης στο Oxygen for Democracy και κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει εμπειρία στη δημιουργία στρατηγικών εταιρικών σχέσεων και στην επικοινωνία με πελάτες που κτίζονται μέσω αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η ικανότητά της να αναγνωρίζει ευκαιρίες ανάπτυξης την οδηγεί στη δημιουργία βιώσιμων στρατηγικές για την αύξηση των εσόδων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του οργανισμού.